• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  ГЕРБ няма да внесе промените в Изборния кодекс, предложени от президента
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Управляващата партия ще направи всичко възможно да повиши избирателната активност, като убеждава със своите идеи избирателите

  ГЕРБ няма да внесе нито една от промените в Изборния кодекс, които президентът е предложил, отбелязва Нова телевизия.

  „Ако опозицията реши да преразгледа публичната си позиция от последните дни, в която също настояват да не се правят фундаментални промени, нека да внесат промените на Радев. Ние няма да го направим. Основанието за това е, че подобен подход би разрушил доверието в изборния процес и би обслужил неясни интереси”, смята депутатът от ГЕРБ.

  Биков подчерта, че управляващата партия ще направи всичко възможно да повиши избирателната активност, като убеждават със своите идеи избирателите. А според Георг Георгиев вълнуващият въпрос в случая било чия дата е 4 април и каква е разликата.

  Ако си спомним изказванията на президента – той искаше да прави избори още през есента, а сега изведнъж казва, че има време. Време за какво? Да промени фундаментално и философски идеята на изборите в България и това как те се провеждат. Президентът иска да нарушим съветите на Венецианската комисия и да сме в разрез с всичко онова, което прави изборите прозрачни”, смята той.

  Депутатът обвини Радев в “чертаене на разделителни линии”. Той подчерта, че тази година католическият и арменският Великден са на 4 април и това би създало проблеми на българите, които ще гласуват в чужбина. Според Георгиев президентът не е преценил това.

  “Не машините и не пликовете гласуват, а хората, и който не го е разбрал, ще загуби и тези избори”, завърши Тома Биков.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg