• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  ВМРО: Абсурдно е да се правят промени в Изборния кодекс
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка БГНЕС

  Те противоречат на здравния разум и на Венецианската комисия, каза заместни председателят на партията Искрен Веселинов

  ВМРО приема датата 4 април, определена от президента за ден на изборите за народни представители. Този акт е негово конституционно правомощие. Партията обаче не приема опитите за радикална промяна на изборното законодателство като ги нарече „абсурдни“. Те противоречат на здравния разум и на Венецианската комисия, каза заместни председателят на партията Искрен Веселинов. Той попита и с тези промени на кого се опитва да се хареса Радев.

  Още повече, че такива промени на Изборния кодекс трябва да се правят след внимателен анализ и сериозно публично обсъждане, за което няма време.

  „ВМРО не приема идеята за гласуване по пощата“, каза още той.

  Според него това създава огромна заплаха за изкривяване на изборните резултати под натиска на една чужда държава – Турция.

  Това би дало възможност на Ердоган, който многократно е заявявал сърдечните си претенции към части от българската държава, да организира изпращането на гласове дори от починали преди десетилетия български граждани. Дали от Турция ще дойдат 100-200 или 300 хиляди гласа ще решава само той. За кого – вече разбрахме – новите му стари фаворити БСП и ДПС. От ВМРО потвърдиха принципната си позиция, че не бива да се прави промяна в Изборния кодекс в последния момент.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg