• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  От утре влизаме в Ирландия с отрицателен PCR тест
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Считано от 16.01.2021 г. всички граждани влизащи на територията на Ирландия са задължени да представят отрицателен PCR тест направен 72 часа преди пътуването си. Изключение от изискването правят следните групи: международни транспортни работници, вкл. превозвачи, пилоти и авиационен екипаж, капитани и морски екипаж, както и деца до 6 годишна възраст, съобщават от МВнР.

  Според прилаганата от Ирландия „светофарна система“ на ЕС, пътниците от зелени и оранжеви региони няма да се налага да ограничават движението си, след като имат отрицателни резултати при пристигането си в Ирландия. Тези, които пътуват от червени региони, в които влиза и България към моментаще се нуждаят от отрицателен PCR тест, направен 72 часа преди да заминат и ще трябва да ограничат движението си за период от 5 дни. При направа и получаване на отрицателен PCR тест след петте дни изолация, вече няма да се налага ограничаване на движението, в противен случай карантинният период продължава до изтичане на 14-те дни самоизолация.

  Подробна информация относно предписанията може да откриете
  тук. и тук.

  При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Дъблин на следните телефони за връзка: +353 16603293 и в извънработно време на тел.: +353868167497.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg