• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  В Добрич организират конкурс за най – добро домашно вино
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Снимка: Pixabay

  Община град Добрич и Къщата на виното обявяват конкурс за най – добро домашно вино – реколта 2020 година. В конкурса могат да участват производители от Община град Добрич само със собствени вина – реколта 2020 г.Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

  Категориите в конкурса са: Червени вина; Бели вина и Розе.Производителите могат да участват в повече от една категория.В конкурса не могат да участват вина, които са изкуствено ароматизирани.  Производителите посочват задължително сорта или сортовете, от които е произведено виното.

  Участниците в конкурса носят проба от всяко вино, с което участват в конкурса. Пробите трябва да са бистри. Всяка от тях трябва да е в 1 брой стандартна стъклена бутилка 0.750 мл., без етикет.Проби от виното/вината се събират до 10 февруари в Къщата на виното ул. „В. Левски” № 7 /Стария хлебозавод/, тел. за информация: 0886 520138.

  Вината ще  се оценяват от тричленна комисия от специалисти съгласно Правилника за устройството и дейността на дегустационните комисии, издаден от Министерството на земеделието и горите.Във всяка категория се определят І, ІІ и ІІІ-то място. На спечелилите конкурса се връчват грамота и предметна награда.

  Победителите ще бъдат обявени  на 14 февруари 2021 г.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg