• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Нови ограничителни мерки заради COVID-19 във Франция
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Нови ограничителни мерки заради COVID-19 във Франция.На цялата територия на континентална Франция се въвежда вечерен час от 18:00 часа до 06:00, в сила от 16 януари. Мярката ще действа първоначално за 15 дни, след което ще бъде преценено нейното продължаване. Запазва се прилаганата досега атестация за излизане след вечерния час със съответните мотиви, съобщават от МВнР.

  За влизане във Франция от 18.01.2021г. отрицателният PCR тест става задължителен за всички пътуващи от държава извън Европейския съюз, като лицата ще бъдат подложени на 7 дневна карантина, след което трябва да представят отново отрицателен тест.За пристигащите от френските територии Гвиана, Майот и Реюнион също ще се изисква да представят негативен тест. За държави от ЕС с високо ниво на разпространение на коронавируса ситуацията ще бъде разгледана според решенията на Европейския съвет на 21 януари 2021.

  Училищата остават отворени, но със засилени здравни протоколи.От 25 януари студентите в първи курс ще могат да провеждат присъствени упражнения в групи, намалени наполовина.

  Ресторанти, барове, кафенета, културни институции, кина, музеи, остават затворени

  Ваксинирането е главен приоритет на страната.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg