• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Близо 650 пътника от Великобритания и Северна Ирландия са пристигнали на Летище Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  454 от тях са карантинирани за 10 дни

  19 проверки за спазване на противоепидемичните мерки са извършили служители на отдел Държавен здравен контрол за периода от 8 до 14 януари, съобщават от Регионалната здравна инспекция във Варна. 16 от инспекциите са извършени съвместно със служители на ОДБХ-Варна, КЗП и ОД на МВР-Варна.

  Проверките са извършени в детски градини и здравни кабинети, кухненски блок и пералня към тях, център за работа с деца, търговски център тип МОЛ, хотел, открити и закрити плувни басейни, кол център, фитнес, СПА център, салони за красота, офис, оптики, селскостопанска аптека, заведения за хранене и развлечения – ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения – кафе – барове,магазини за хранителни стоки и др.

  Служители на отдел ДЗК са извършили 72 епидемиологични проучвания на лица с установени положителни PCR тестове и бързи антигени тестове за COVID-19.

  През отчетния период е обработен 1 сигнал и 2 запитвания от граждани.

  Служители на отдел ДЗК са включени в графика на Летище Варна. За периода са пристигнали 1436 пътника, от които 647 са пристигнали от Великобритания и Северна Ирландия, 193 от тях са пристигнали с отрицателен PCR тест а останалите 454 са карантинирани за 10-дневна домашна карантина.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg