• Варна
    16°
    разкъсана облачност
    Влажност: 87%
    Нужни са ясни процедури за хигиена в ресторантите
    Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

    Богомил Николов от „Активни потребители” даде за пример Ирландия, където се организират обучителни курсове

    Трябва в ресторантьорския бранш да има ясни процедури за хигиена, които да се спазват. Дори и да е лъскава кухнята, ако персоналът не си измие ръцете, той пак ще замърси храната”, заяви в ефира на Нова телевизия Богомил Николов от „Активни потребители”. Според него хигиената се обезпечава най-вече с процедури, които да гарантират правилното отношение на хората, които работят на тези места.

    Богомил Николов подчерта, че тази процедура трябва да бъде максимално конкретна и даде за пример Ирландия, където организират обучителни курсове за китайските ресторантьори, тъй като се смята, че при тях хигиената е най-ниска.

    „Според мен големият дефицит при нас е в информацията. В това, че добросъвестният предприемач няма откъде да научи какви са процедурите. Има вариант, при който предприемачите да си плащат за подобно обучение, сигурен съм, че ще има интерес”, добави Николов.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    info @ varnautre.bg

    За Varnautre.bg