Богомил Николов от „Активни потребители” даде за пример Ирландия, където се организират обучителни курсове
Трябва в ресторантьорския бранш да има ясни процедури за хигиена, които да се спазват. Дори и да е лъскава кухнята, ако персоналът не си измие ръцете, той пак ще замърси храната”, заяви в ефира на Нова телевизия Богомил Николов от „Активни потребители”. Според него хигиената се обезпечава най-вече с процедури, които да гарантират правилното отношение на хората, които работят на тези места.
Богомил Николов подчерта, че тази процедура трябва да бъде максимално конкретна и даде за пример Ирландия, където организират обучителни курсове за китайските ресторантьори, тъй като се смята, че при тях хигиената е най-ниска.
„Според мен големият дефицит при нас е в информацията. В това, че добросъвестният предприемач няма откъде да научи какви са процедурите. Има вариант, при който предприемачите да си плащат за подобно обучение, сигурен съм, че ще има интерес”, добави Николов.
Вашият коментар