• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Глоби след незаконни партита в Пловдив
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Неправомерното отваряне на заведения е изключително безотговорно, коментира областният управител Дани Каназирева

  Незаконни партита и неправомерно отваряне на заведения са установили контролните органи в Пловдив, съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева. Сигнал е бил подаден и след проверка в рибен ресторант в район „Тракия“ е констатирано празненство с над 50 души и с участието на известен фолк изпълнител.

  Всички участници в партита и собствениците на заведенията ще бъдат глобени, каза Каназирева.

  „Изключително безотговорно поведение. Ще настояваме за сериозни санкции. Не може, когато цялата държава се опитва да овладее последиците от епидемията, когато два месеца има затворени бизнеси и очакваме разхлабването на мерките, подобни случаи да подлагат под риск постигнатото. Наистина е жалко как много бързо се забравя ситуацията от ноември месец с препълнените болници и десетките тежки и фатални случаи на ден”, коментира пред БНР Каназирева.

  Тя съобщи, че са санкционирани 55 физически лица по Закона за здравето, като санкцията ще е в размер от 300 до 1000 лева. Съставени са 4 акта за тютюнопушене, а на 13 души от присъстващите е наложена санкция за неносене на лични документи. На юридическото лице са съставени два акта по Закона за здравето, единият на стойност между 3-5 хиляди лева, а вторият с максимален размер – 2 хиляди лева.

  В късните нощни часове са съставени актове за неспазване на противоепидемичните мерки на 13 души и в друго заведение в града, в което също е имало незаконно парти.

  Проверките продължават с участието на служители на Инспекцията по труда, Агенцията по храните и Пожарната.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg