• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Премиерът в Раковски: Успяваме да управляваме кризи, затова сме с най-меките мерки срещу COVID-19
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Премиерът Бойко Борисов посети храма „Свети мъченици София, Вяра, Надежда и Любов“ в село Стряма. Светата обител е построена с дарения, част от които са от държавния бюджет и от ПП ГЕРБ.

  Заедно с министър-председателя са министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и на социалната политика Деница Сачева, става ясно от видео в профила на Борисов във Фейсбук.

  На днешния празничен Антоновден министър-председателят запали свещ и се помоли за здраве в църквата. Той отбеляза единството на религии в този регион.

  Борисов изрази загрижености, че на 4 април е най-строгият пост на евреите, а католиците имат Великден.„Надяваме се, че ще отидете да гласувате“, каза Борисов. Във връзка с притесненията за съставянето на избирателните секции заради празника, Борисов отговори: Сега какво да направим? В политиката инатът на никого не е дал добро”.

  После Борисов посети и Индустриалната зона на Раковски, в която има 200 компании с над 5 милиона оборот.

  „Успяваме да управляваме кризи, затова и с най-меките мерки срещу COVID-19 сме на 27-о място в Европа по заболеваемост и заводите в България работят“. Това заяви министър-председателят. 24 компании са се възползвали от помощта на държавата в размер на 7 милиона лева по линия на мярката за запазване на заетостта в пандемията 60/40.

  Премиерът Борисов изтъкна, че до този момент правителството е подпомогнало бизнеса и хората в условията на пандемия с общо 1,3 милиарда лева. „1,3 милиарда лева сме дали от социалното и икономическото министерство за подкрепа на бизнеса. Само за тук, за тази зона, е към 7 милиона“, посочи Борисов.

  На територията на зоната в Раковски работят около 5000 души и са позиционирани основните бази на редица мащабни индустриални инвеститори в секторите логистика и производство. Тя разполага с добри комуникационно-транспортни връзки, включващи магистрала „Тракия” – към София и Бургас. Амбицията на ръководството на зоната е тя да стане първата въглеродно неутрална зона в България.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg