• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Борисов:Радев да каже кои пари иска да бъдат спрени (видео)
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Ако президентът Румен Радев смята, че източваме държавния бюджет, нека ясно да каже в кои сектори да спрем да изплащаме. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещение в Лъки, стана ясно от видеоклип, публикуван в страницата му във „Фейсбук“.

  „Много бих искал следващия път, когато президентът се изказва по тази тема, журналистите да питате кои пари да спрем. Защото той казва: Харчат се страшно много пари от бюджета“, заяви Борисов и поиска от президента да бъде по-конкретен с предложенията си, като даде и пример:

  „Борисов, незабавно спри 106 млн. лв. на месец за пенсионерите, 15% увеличението на полицаите, спри двойното увеличение на заплатите на учителите, спри парите за кметовете. Да каже кои пари да спрем – за хората на първа линия, за мерките 60/40, 80/20 и 75/0. Да каже кои пари да спрем и ще ги спрем. Да каже спрете АМ „Хемус“, защото не е важно за Варна и Търново, спрете Ботевград – Мездра, Монтана – Враца – Видин, спрете АМ „Европа“, „Спрете незабавно АМ „Струма“, изброи възможни опции за спиране на пари той.

  „15 години съм бил най-стиснатия и не случайно сме в Банковия съюз, не случайно сме в чакалнята на Еврозоната. Не случайно Кристалина Георгиева посъветва да се харчат повече пари в социалната сфера. Харчели се пари? Пандемия е. Виждате в другите държави в какви тежки условия са. В България с майсторско управление в момента сме добре и бизнесът работи, каза още Бойко Борисов

  Именно защото реагирахме първи на кризата и финансирахме ключовите мерки за справянето с пандемията – днес сме на едно от последните места в Европа по заболеваемост.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg