• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Възможностите за спортен туризъм у нас обсъдиха Марияна Николова и Любо Ганев
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Както по Черноморието, така и във вътрешността на страната са създадени условия за практикуването на разнообразни спортове, отбеляза Петър Кънев, член на УС на БФ по волейбол

  Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с председателя на Българската федерация по волейбол Любо Ганев. Той бе придружен от Петър Кънев, член на УС на федерацията.

  Министър Николова коментира, че в момента спортът е изключително важен за укрепване на здравето на хората. И уточни, че Министерството на туризма полага усилия за привличането както на български, така и на чуждестранни посетители с реклама на възможностите за спортен туризъм в страната.

  От своя страна Любо Ганев изложи пред министър Николова предстоящите волейболни състезания. И допълни, че в последните години се наблюдава засилен интерес от чуждестранни гости към спортните мероприятия в България, което несъмнено оказва положителен ефект освен за развитието на спорта, но и на туристическия сектор.

  По време на разговора Петър Кънев каза, че спортният туризъм е много важен за България, тъй като, както по Черноморието, така и във вътрешността на страната са създадени условия за практикуването на разнообразни спортове и дейности.

  От волейболната федерация благодариха на вицепремиера Николова, както и на цялото правителство на министър-председателя Бойко Борисов за подкрепата, която оказват на българския спорт и родните състезатели.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg