• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Тръмп прощално към нацията: Горд съм, че не започнах нови войни
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: GettyImages

  Направихме това, за което дойдохме на власт, а и много повече. Аз съм първият президент от десетилетия, който не е започнал никакви нови войни. Възстановихме силите на САЩ и американското лидерство в чужбина“.

  Това заявява отиващият си американски президент Доналд Тръмп в своето прощално обръщение като президент на САЩ.

  Тръмп казва, че потвърждава „свещената идея, че в Америка властите са отговорни пред хората“.

  „Вдъхнахме нов живот на нашите съюзи. Събрахме други страни по света да се противопоставят на Китай, както никога досега. Най-голямата опасност е загубата на доверие в себе си, загубата на доверие в националното ни величие. Америка не е скромна страна на нерешителни хора, които трябва да се крият и да се защитават от онези, с които не сме съгласни“, добави Тръмп.

  Той заявява и „че се моли за успеха на новата администрация на Джо Байдън“, за да се гарантира сигурността и просперитета на страната.

  „Сега, докато се подготвям да предам властта на новата администрация по обяд утре, искам да знаете, че започнатото от нас движение е само началото“, каза той.

  Последното потвърждава съобщение, че може би Доналд Тръмп ще опита да разбие практически двупартийния модел на Демократи и Републиканци в САЩ. Тръмп е обсъдил наскоро със своите поддръжници и екип създаването на нова политическа партия, съобщава „Уол Стрийт Джърнъл”. Според неназовани източници, плановете са тя да се казва Патриотичната партия.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg