• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Огромно парче скала се срути в Провадия
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимката е илюстративна

  Засегнало ограда на къща

  Огромно парче скала се е срутило в Провадия в неделя и е засегнало ограда на къща. За щастие няма жертви и пострадали хора, съобщи за Радио Варна кметът на града инж. Жоро Илчев. Още в същия ден, скалната отломка е била отстранена, а до края на тази седмица ще бъдат възстановени и материалните щети. Кметът припомни, че това не е първият случай на срутване на скални маси в района. Цялостното укрпване на скалите обаче ще отнеме време и финансови средства, които не са по силите на Община Провадия. Затова се търси помощ от държавата.

  „Изготвихме спешен доклад за инцидента и го депозирахме на 19 януари до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Очакваме да получим финансова помощ за ликвидиране на тези свлачища”, коментира инж. Илчев и допълни, че размерът на средствата ще бъде определен след оглед на специализирана комисия. Той очаква да има резултат в рамките на следващите два месеца.

  Вече има изготвен проект и за ремонт на Западния скален венец, при който рискът от срутвания е най-висок.

  „Тези скални венци са от компетенцията на Министерството на земеделието и горите и от тях зависи реализацията на проекта”, каза още кмета. По думите му, за него са необходими над 2 милиона лева.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg