• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  След 31 януари решават кои бизнеси да бъдат отворени
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  След 31 януари ще се вземе решение може ли да се върви към отваряне на нови бизнеси като ресторанти, молове и фитнеси.Това стана по време на днешния редовен брифинг на здравните власти и Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

  „Два часа водихме диалог под формата на спор с вицепремиерите, социалния и образователния министър и двата щаба. Оптимизмът във всички нас много рядко лекарите го опровергават. Новият щам се разви със страшна сила въпреки пълния локдаун в страните с месеци. Броят на заразени и починали расте. Компромисът, който можем да направим, е единствено образованието“, заяви премиерът Бойко Борисов.

  „Напрежението в Европа расте, хората от месеци са затворени по домовете си. Сега сме като оазис, но, ако отпуснем много мерките, има риск да не може да се овладее после“, предупреди Борисов.

  В края на месеца ще бъде правена нова преценка как се развива вирусът. Премиерът подчерта, че голяма част от ресторантьорския бизнес дори не е кандидатствал за държавни помощи.

  „Сами си направете изводи защо“, намекна министър-председателят за тежките съмнения, че много заведения работят в „сивия сектор“.

  Засега продължава да се запазва трайна тенденцията за излекувани в пъти повече от заразените, съобщи здравният министър Костадин Ангелов.

   

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg