• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Проф.Емил Ковачев с приветствие за Деня на родилната помощ
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка:СБАГАЛ „Проф. Д. Стаматов“

  Приветствие за Деня на родилната помощ оправи Проф. Д-р Емил Ковачев, д.м.н.,
  управител на СБАГАЛ „Проф. Д. Стаматов“ ЕООД – гр. Варна.

  Днешният ден е голям празник в българския обреден календар и дава тържествен завършек на цикъла на Рождественските празници. Бабинден идва от езическите праславянски времена и преминава през всички епохи на съществуване на българската народност като почит и благослов към жената, която помага на идването на новия живот. Официално от 1951 година 21 януари е обявен за Ден на родилната помощ и празник на гинеколозите и акушерките. На този ден почитаме и всички, чийто труд е свързан с отглеждането и възпитанието на малките деца, а именно работещите в детските ясли и детските градини. И не на последно място, днес отдаваме заслужената си благодарност на бабите в семействата, благодарение на чиято любов и всеотдайност са пораснали всички поколения.

  В настоящите трудни времена, когато човечеството е изправено пред предизвикателствата на световна пандемия, този празник добива ново звучене и особена необходимост, защото носи оптимизъм, надежда, утвърждаване и вяра в живота, който пребъдва и тържествува въпреки всичко.

  На днешния ден бих искал да поздравя всички колеги и всички, които отбелязват Бабинден като свой празник, да им пожелая най-вече здраве и сили да отстояват професията, да получават удовлетворение от усилията си и радост от щастливите усмивки на майките, които поемат в ръце своите рожби.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg