• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Полети Варна – Истанбул стартират от февруари
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Turkish Airlines Boeing 777-300ER photographed on 6 April 2015 from Wolfe Air Aviation Learjet 25B by Chad Slattery

  Полети Варна – Истанбул от стартират от февруари, Turkish Airlines ще обслужават дестинацията всеки петък и понеделник. Това стана ясно след срещата на министър Марияна Николова и Мехмет Гюркайнак, директор за България на Turkish Airlines. Двамата обсъдиха развитието на туристическия сектор между двете държави.

  Турция е един от най-важните ни пазари както за изходящ, така и за входящ туризъм, заяви министър Николова. И допълни, че гостите от южната ни съседка много харесват България – особено зимните курорти и спа дестинациите. По думите ѝ браншът е най-силно засегнат от пандемията от COVID-19 и в тази връзка всеки един постител, който пристига у нас, е структуроопределящ.

  От своя страна Мехмет Гюркайнак информира вицепремиера, че в момента се осъществяват 8 полета седмично от София до Истанбул, а от февруари предстоят да стартира и линия от Варна до Истанбул – всеки петък и понеделник. Той разясни още, че в България има много прекрасни места, които представляват интерес за посетителите както през зимата, така и през лятото. Директорът на турските авиолинии за България изрази надежда, че след ваксинацията положението в сектора ще се подобри. Той благодари на министър Николова и за активната ѝ работа по време на пандемията и политиката ѝ относно PCR тестовете.

  По време на срещата бе обсъдена и възможността за организирането на журналистически турове между двете страни, както и от и до други държави, приоритетни за развитието на туризма у нас.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg