• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Нова операция на КАТ за контрол на скоростта стартира днес
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  От днес стартира нова полицейска операция, която е насочена към контрола на скоростните режими. Тя продължава до сряда. Това обяви пред журналисти главен инспектор Николай Крушарски от ГДНП, предаде БГНЕС.

  „Основните причини за настъпването на тежките пътно-транспортни инциденти е несъобразената скорост“, заяви той.

  Крушарски отчете резултатите и от изминалата им акция, която освен за скоростта следеше и за неправоспособни водачи, спазването на Закона за движение по пътищата, наличие на задължителна „Гражданска отговорност“, употреба на алкохол и наркотични вещества при управление на моторно превозно средство.

  „Проверени са над 37 000 моторни превозни средства, като са проверени и над 44 000 лица, управлявали МПС-та или участвали по друг начин в пътното движение. Констатирани са над 1400 нарушения от водачи, които не са били с колан или каска. Друго съществено нарушение, което колегите са установили е управление на превозно средство под въздействието на наркотични вещества, 53-ма водачи са си позволили да допуснат това. 142 от проверените водачи са установени с дрегер“, посочи той.

  Крушарски заяви, че и в малките населени места се наблюдават нарушения.

  „Предимно там се констатират водачи, които са неправоспособни. За миналата седмица това са 197 лица“, заяви той.

  Крушарски обяви още, че над 1 млн. са водачите, нарушили скоростните режими през 2020 г.

  „Наблюдават се в населените места, по автомагистралите. Засичаме нарушители, които се движат в населени места при ограничение с 50 км/ч с над 150-160 км/ч, което наистина е опасно и безразсъдно поведение на пътя“, коментира той.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg