• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Доц. Кунчев към учители, отказали ваксина: Ако искаме да няма епидемия, трябва да стигнем 70% имунизирани
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Започна серия от срещи на здравните власти с учители и преподаватели, които отказват да се ваксинират. Главният здравен инспектор Ангел Кунчев е в ямболското село Бояджик, където няма нито един желаещ учител да му бъде поставена ваксина. А здравни експерти предупреждават да не се бърза с отпускането на мерките заради новия щам на коронавирус

  В сградата на училището се събраха педагози от няколко села, които са извън списъка на ваксиниране, съобщи Би Ти Ви.

  Експертите им дадоха повече информация дали ваксините са безопасни и как те действат. Доц. Ангел Кунчев обясни, че идеята на срещата е не да изнесе медицинска лекция, а да проведе човешки разговор с всеки един от тях.

  „Ако искаме да няма повече епидемия и да махнем мерките, трябва да достигнем 70% имунизирани. Науката е доказала, че ако 70-75% от населението е имунизирано, вече епидемия не може да стане. Отделни случаи ще има, но не и масово разболяване“, обясни още Кунчев. Той даде пример с Великобритания, където болниците са пълни: „Ако това се върне в България, а опасността е голяма, това, което преживяхме ноември, ще ни се стори приказка.“

  „За целия период не станахме свидетели на война и дано остане така. Но станахме свидетели на нещо, което преобърна света. Вирусът вече тръгна по света и трябва да вземем мерки, които могат да ни помогнат“, подчерта доц. Кунчев. Една от тях е именно ваксинирането.

  „Европа реши да действа като едно пространство, а не като отделни държави и предварително да налее огромни средства в компании, които се заеха да правят ваксини. Тези средства са над 2 милиарда евро. Успяхме да постигнем да имаме достъп до тях и не трябва с лека ръка да пренебрегваме това. В момента на Балканите никой не прави имунизации. Тези, които сме членове на ЕС, започнахме“, обясни Ангел Кунчев. „Няма здравна система в света, която да е достигнала такова ниво, че някой външен човек да се грижи по-добре за вашето здраве, отколкото самите вие. Мислете вие за вашето здраве“, призова той, допълвайки, че не трябва да вярват на лъжливи твърдения.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg