• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Анализатор: Радев се държи като военен лидер, би бил перфектен в условия на война
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Опозиционните лидери, част от протестите, нямат обединяващ потенциал, смята Харалан Александров

  “Краткосрочната задача на протестите не бе изпълнена – оставка на властта. Ще видим на изборите дали ще бъде изпълнена дългосрочната, зависи какво ще бъде съотношението на силите. Изглежда като разхищение на емоционална гражданска енергия”. Това каза в предаването “Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS социалният антрополог Харалан Александров.

  “Устойчивите образи в колективното въображение все повече са анимационни. Очаквам надиграването да продължи”, заяви Александров.

  По думите му щом идентичността не е стабилна, няма как да се изгради устойчива политика.

  “Започва голямата битка за протестния вот. При сравнително високо гласуване, може да е определяща, може да достигнат милион”, коментира антропологът.

  Според него опозиционните лидери, част от протестите, нямат обединяващ потенциал. Необходимо е да се предложи проект за общо бъдеще.

  “Радев се държи като военен лидер, би бил перфектен в условия на война. Той е смел и праволинеен, не сваля от мерника си врага. При остър социален конфликт лидерството на Радев ще започне да получава подкрепа”, смята Харалан Александров.

  1 коментар

  1. опетков

   Радев и лидер е оксиморон. Покажете поне едно негово лидерско действие, което да показва смелост. Поне една негова дейност, полезна за обществото и държавата. Всички негови действия са подчинени на необосновано голямото му его и зависимостта му от кукловодите от Москва.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg