• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  161 пътника от Великобритания поставени под карантина във Варна за седмица
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Няма нарушение на противоепидемичните мерки за периода от 15 до 21 януари, отчитат от Регионалната здравна инспекция в морския град

  161 предписания за поставяне под 10 дневна карантинана на лица пристигащи от Великобритания, които не са представили РСR тестове за COVID-19 са направили служители на отдел Държавен здравен контрол към РЗИ-Варна през изминалата седмица.

  За периода от 15 до 21 януари на Летище Варна са пристигнали 871 пътника. 82-ма са предоставили отрицателен РСR тест за COVID-19, съобщават от Регионалната здравна инспекция в морския град.

  През изминалата седмица Служители на отдел Държавен здравен контрол са проверили 14 обекта за спазване на противоепидемичните мерки. Не са констатирани нарушения.  Извършени са и 16 съвместни проверки с представители на ОД на МВР, Специални полицейски сили, Жандармерия, Автомобилна администрация – Варна ОДБХ, КЗП в хиремаркети, супермаркети, магазини за хранителни стоки, хлебопекарна, бърза закуска, фитнес зала и автобуси за превоз на пътници. И при тези инспекции не са констатирани нарушения.

  Проверени са и 7 болнични заведения, в дейността на които също не са установени нередности.

  Изготвен е и проект на заповед за преструктуриране на болничните легла от легла за наблюдение и лечение на пациенти положителни на COVID-19 в легла по профила на съответната клиника/отделение, съобщават още от РЗИ-Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg