• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  100 души са излекувани от COVID-19 през изминалата седмица в УМБАЛ „Света Марина“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  През Covid структурите за периода са преминали  158 пациенти

  За периода 18 – 24 януари през спешните центрове на инфекциозните клиники и спешните центрове в УМБАЛ „Света Марина“ са преминали 594 пациенти, от тях с потвърден и възможен и вероятен COVID – 52, това съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

  В УМБАЛ „Света Марина“, със Заповед на Изпълнителния директор, към момента са разкрити 137 легла за пациенти с доказан COVID-19 или съмнителни такива, от които 37 за интензивно лечение на пациенти с COVID-19.

  Преминали пациенти през Covid структурите за периода са 158, от които през интензивни отделения – 32. Излекувани през изминалата седмица са 100, а починали – 8. Успоредно с лечението на тези пациенти, болницата оказва спешна медицинска помощ на всички нуждаещи се със заболявания по профилите на останалите клинични структури.

  УМБАЛ „Света Марина“ – Варна е осигурена с всички видове дезинфектиращи препарати и предпазни средства. Разполага и с необходимите количества медикаменти и консумативи.
  Ръководството на болницата ежеседмично ще уведомява населението на Варна и областта за реалната ситуация в лечебното заведение.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg