• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  6 месеца „пробация“ за 41-годишен крадец на ток
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Неправомерното присъединяване към електропреносната мрежа продължило над половин година

  Районият съд във Варна наложи наказание „пробация“ на 41-годишен за кражба на ток, съобщават от пресцентъра на съдебната институция.

  На 20 юни миналата година, при проверка на специалисти от енергиен контрол към дружество „Електроразпределение“ в село от община Долни Чифлик, било установено неправомерно свързване от частен имот към въздушната електроразпределителна мрежа за ниско напрежение. Самият битов абонат нямал разкрита партида и монтиран електромер, свързан по съответния надлежен ред към мрежата на доставчика на енергия. 41-годишният подсъдим решил незаконно да се включи и да си осигури ток, като сам с помощта на собствен проводник осъществил присъединяването.

  Подсъдимият е неосъждан досега. Той призна вината си за неправомерното присъединяване в периода от началото на 2020 г. до 20.06.2020г. и създадените от него условия за непълно отчитане на потребената енергия, като постигна споразумение с прокуратурата, което съдът одобри. За извършеното престъпление по чл. 234в, ал. 1 от НК, на 41-годишния подсъдим беше наложено наказание от 6 месеца пробация при две задължителни мерки – регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и срещи с пробационен служител. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg