• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Рибарското пристанище “Карантината” ще се управлява от ОП „Паркинги и синя зона“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка:Община Варна

  Общинското предприятие „Паркинги и синя зона“ поема управлението на рибарско пристанище „Карантината“ в район „Аспарухово“ във Варна. Предприятието ще управлява безвъзмездно новоизграденото пристанище за срок от 5 години.Това реши на днешното си онлайн заседание ПК „Собственост и стопанство“.

  Дейностите по строителството на модерното съоръжение приключиха в края на миналата година. Вече е изградена инфраструктурата с необходимите съоръжения – два сходящи се мола – източен и западен, с противодифракционна шпора. Готов е хелингът, осигуряващ пускането на вода на плавателните съдове, както и тяхното изваждане на сушата за съхранение или за извършване на ремонтни дейности. Построена е и основната сграда със смесено предназначение с обществени, търговски и обслужващи площи.

  ОП „Паркинги и синя зона“ вече има опит в тази сфера. През 2019 г., когато правителството предостави на община Варна Рибарско пристанище-Варна (бившето пристанище на „Рибни ресурси“) в „Аспарухово“, общинското предприятие пое неговото управление.

  С решение на местния парламент е осигурен персонал за нормалното и ефективно обслужване на двете пристанища.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg