• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  2/3 от личните лекари във Варна са ваксинирани срещу COVID-19
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Работата в кабинетите се нормализира, пациентите вече ги посещават за текущи изследвания и прегледи разкри д-р Каролина Златева – заместник-председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в морската столица

  Две-трети от личните лекари във Варна са ваксинирани срещу коронавируса. Това съобщи за Радио Варна д-р Каролина Златева – заместник-председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари във Варна.

  На 28-и януари предстои да се направи втората доза от ваксината на 95 лични лекари. Те се ваксинират доброволно чрез Сдружението на общопрактикуващите лекари, в което д-р Златева участва и като доброволец, поставяйки ваксини на свои колеги. Тя е един от първите ваксинирани в града лекари.

  Нормализира се работата в кабинетите на личните лекари. Пациентите вече посещават джипитата за текущи изследвания и прегледи. Д-р Каролина Златева каза, че в момента няма сезонен грип.

  Индивидуален подход е необходим при хора със силно изразена алергия към медикаменти и полени, както и при тези, които са с тежки бронхиални астми. Спорен все още е въпросът дали пациентите с автоимунни заболявания трябва да се ваксинират.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg