• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Силен вятър и снеговалеж затрудняват аварийните екипи на Енерго-Про
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Част от пътищата в Североизточна България са затворени

  Силен вятър и снеговалеж затрудняват работата по възстановяването на електрозахранването в Североизточна България, съобщават от Енерго-Про, цитирани от Радио Варна.

  Всички аварийни екипи работят интензивно за възстановяване на електрозахранването в 30 населени места в Североизточна България. Рязката промяна в метеорологичната обстановка с обилни валежи, придружени със силен вятър, обледеняване на електропроводи и паднали дървета предизвикаха редица повреди по съоръженията и скъсани проводници в участъци от електроразпределителната мрежа.

  Служителите на ЕРП Север са оборудвани с техника за работа в зимни условия, но затворените или труднопроходими пътища в някои участъци затрудняват достъпа и забавят възстановяването на електроснабдяването.

  Без електрозахранване във Варненско към 17.00 ч. са: Шкорпиловци и Самотино. Аварията е заради паднало дърво върху проводницте до СП 1 Шкорпиловци.

  Без ток са в Гроздьово и в част от Суворово.

  Новаково, Яребична и Въглен също са без електричество. По информация на дружеството достъпът за провеждане на проби е ограничен. Има снегонавявания и затворен път.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg