• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  „Пробация“ за 26-годишен, увредил хотелско имущество
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Щетите са на обща стойност над 2200 лева

  Варненският районен съд наложи „пробация“ за унищожаване и повреждане на хотелско имущество, съобщават от пресцентъра на съдебната институция. 26-годишен пловдивчанин призна в съдебна зала вината си по повдигнато спрямо него обвинение в умишлено унищожаване и повреждане на чужди движими и недвижими вещи – престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК.

  Деянието е извършено на 3 март миналата година. Подсъдимият наел, срещу документ за самоличност и заплащане на определената цена, стая за една нощувка във варненски хотел. През нощта под влияние на употребен алкохол, включително от минибара, подсъдимият, започнал да чупи и уврежда хотелско оборудване, като строшил телевизора, аплици, хладилника, нощно шкафче, картина. Въпреки че наранил ръката си и му потекла кръв, той продължил да удря и зацапва драперии, матрак, посуда, хотелски кърпи и др. На другия ден подсъдимият напуснал хотела без да съобщи за случилото се. Унищоженото и повредено чуждо имущество е на обща стойност за над 2200 лева.

  26-годишният подсъдим е осъждан. Нанесените материални щети впоследствие са били възстановени. За извършеното престъпление, по силата на постигнато и одобреното от съда споразумение, му бе наложено наказание пробация за срок от една година, при две задължителни мерки – регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и срещи с пробационен служител. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg