• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  От днес Франция забранява всички пътувания извън и до страната
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Франция забранява всички пътувания извън и до страната от днес. Правителството обяви нови допълнителни рестриктивни мерки с цел овладяване на епидемиологичната обстановка в страната, съобщават от Министерство на външните работи.

  От днес всички пътувания до и извън Франция от и към държави извън ЕС са забранени, включително отвъдморските територии на Франция, с изключение на императивни причини. Всички големи търговски обекти с площ над 20 000 кв.м., с изключение на хранителните магазини ще бъдат затворени .От утре, 01.02.2021 г., ще бъде допустимия брой на клиенти в търговските обекти.

  В страната също така ще бъде засилено изискването към фирмите и предприятията за преминаване на дистанционна работа, там, където това е възможно. Това условие ще се прилага и спрямо публичната администрация.

  Контролът за спазване на вечерния час, срещу организирането на неразрешени събирания ще бъде засилен, се казва още в съобщението.

  Всяко влизане на територията на Франция от държави от Европейския съюз ще бъде обусловено от представяне на отрицателен резултат от PCR тест, с изключение на пограничните работници, което означа, че PCR тест вече ще се изисква и при преминаване на сухопътните граници на Франция, а не както до сега само на въздушните и морските граници.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg