• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Без шлемове, шалове и кърпи на закрито от утре, маските остават задължителни
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Отварят молове, фитнеси, кина и зали за култура

  От утре, 1 февруари, се забранява носенето на шлемове, шалове и кърпи на закрито, маските остават задължителни.Причината – не осигуряват достатъчно добра защита както за ползващия ги, така и за околните. Това е разписано в издадената от министър Костадин Ангелов заповед, от която става ясно, че от 1 февруари до 30 април всички граждани, които се намират в закрити обществени места, в т.ч. и в обществения транспорт, трябва да носят защитна маска за лице. Същото изискване важи и за откритите обществени пространства, когато струпването на хора не може да бъде избегнато.

  Изключение се допуска за клиентите на местата за хранене и питейните заведения, когатo посещенията в последните са разрешени, за спортуващите, за децата до 6-годишна възраст, както и за изказващите се по време на семинари, пресконференции и т.н.

  Припомняме, че от утре, 1 февруари се разрешават посещенията в кината, както и участието в занятия на творческото, танцовото и музикалното изкуство, при използване на 30% от капацитета на помещения и спазване на физическа дистанция.

  Работа възобновяват и фитнесите при използване на до 50% от капацитета на помещенията.

  Врати отварят и търговските центрове, и МОЛ-овете, като малолетните и непълнолетни лица имат право да ги посещават, само ако са придружени от родител, настойник/попечител или от друго пълнолетно лице.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg