Каракачанов: Не си представям Европейски съюз по подобие на бившия соцлагер

Политика

31-01-2021, 17:03

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Красимир Каракачанов с лекция за Апостола на свободата в НВУ

Красимир Каракачанов: Има разделение на властите, всеки да си върши работата според правомощията

Красимир Каракачанов предлага инициатива "Българско лято 2020"

Красимир Каракачанов идва в НВУ за Деня на Българската армия

Красимир Каракачанов наблюдава военна подготовка на ученици в НВУ

Красимир Каракачанов към курсантите в НВУ: Вие сте стожери на българщината

Ангел Джамбазки: България трябва да дава ясен отговор накъде да върви Европа

Ангел Джамбазки: България трябва да дава ясен отговор накъде да върви Европа

Ангел Джамбазки: България трябва да дава ясен отговор накъде да върви Европа

Европа и новите глобални заплахи са тема на международна дискусия, организирана от Ангел Джамбазки

Обсъждат ключови теми за Западните Балкани на конференция, организирана от Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки: Агресивна ляво-левичарска вълна се опитва да изтрие националните държави

Волен Сидеров предизвика Ангел Джамбазки на двубой

Евродепутатът Ангел Джамбазки: Именията на циганските барони в Плевенско трябва да бъдат съборени

В Истанбулската конвенция става въпрос за легализации, които не са добре приети в нашите общества, каза Ангел Джамбазки

"Не си представям Европейски съюз, подобен на това, което беше бившият соцлагер. Център някъде, като тогава беше в Москва. Партийни секретари, комисари, решават от името на всички без дори да ме попитат дали съм съгласен. Това е грешка. Отслабва националните държави, ерозира националното самосъзнание, включително и чувството за отговорност. Ние живеем в 21 век. Не в средните векове, когато някой тепърва ще приеме християнството или друга религия. Ние сме създали една цивилизация именно на базата на християнските ценности, семейни и дори национални взаимоотношения“.

Това заяви в София вицепремиерът, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов по време на второто събитие от Европейския тур, организиран от Групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Европeйския парламент. То стана факт, благодарение на българските евродепутати от Групата на ЕКР Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков. Дискусиите поставят големия въпрос за бъдещето на ЕС и нуждата от рестарт на идеята за Обединена Европа. Турът включва серия от събития на живо и излъчване от 15 столици на страни-членки. Инициативата "Бъдещето на Европа. Нова надежда" беше представена през декември 2020 г. във Варшава.

По думите на Каракачанов, светът се глобализира изкуствено и това е поредната утопия, която се превръща в мода.

„Подобно на марксизма, който налага комунистическите режими. Първо Съветският съюз през 20-те, 30-те години и от 40-те години в Източна Европа. Утопията, че можеш да владееш света, когато направиш населението му една приличаща си безлична маса. Какъв беше лозунгът на марксистите в Съветския съюз и Източния блок? Пролетариите нямат отечество! Когато победи пролетарската революция няма да има национални държави. Всички ще бъдем равни и ще живеем добре. Само че това беше утопия, с която Съветският съюз се стремеше да налага своето световно влияние. Сега става въпрос за икономически опити да се наложи подобно влияние и националната държава се явява пречка“, каза Каракачанов.

Вицепремиерът обърна специално внимание на миграционната вълна и подчерта, че усилията трябва да бъдат насочени към недопускане на неконтролирана такава към Европа.

„В една част от света - като Близкия изток, Африка, част от Азия, Афганистан, има огромни маси от хора, които дълго време са наблюдавали цялата пропагандна машина, включваща дори кино индустрията, че Западът е нещо много лесно и много хубаво и можеш да отидеш там дори без да работиш. Една част от тези хора директно бяха свързани с определени ислямистки и терористични структури. Ако се върнем към 2015, 2016, 2017 г. и участниците в атентатите във Франция, Белгия и други европейски държави, виждаме възраждане на радикален ислям. Това намалява сигурността в Европа. Трябва много ясен контрол и подбор кой може и кой не може да влиза в Европа. Само че това няма да се случи скоро“, убеден е лидерът на ВМРО.

Според него в основата на миграцията е стремежа на част от европейските лидери към евтина работна ръка.

"Има липса на работна ръка поради демографската структура в част от големите европейски държави и икономики. На тях им трябва евтина работна ръка. Но източно-европейският контингент се изчерпа, защото Източна Европа отдавна е член на Европейския съюз и повечето от тези, които искаха да живеят и работят на Запад вече са отишли. Само че се появиха хора, които сега идват искат да получат наготово това, което европейците са градили с труд и усилие поне през последните 75 години след Втората световна война. Тези хора малко или много бяха стимулирани да предприемат тази авантюра. Да тръгнат от другия край на света пеша, да преминават граници, да плащат на трафиканти, които да ги прекарват през тези граници. Да стават част от престъпни схеми. Да, тези хора не са виновни. Виновна е алчността на определени кръгове в самата Европа и в самия свят“, заяви министърът на отбраната.

Евродепутатът Ангел Джамбазки също подчерта, че бъдещето на Европа означава повече сигурност.

"Означава охрана на външните граници. Означава недопускане на нелегална миграция, недопускане на износ на тероризъм от държави, в които има безконечни граждански конфликти и за които ние не носим никаква вина и никаква отговорност. Означава да не допускаме малки, но много шумни групи, които са се формирали като малцинства в държавите си, да ни казват какъв трябва да бъде нашият път. Как трябва да се развиват нашите държави. Новата надежда за Европа означава повече сигурни граници, повече суверенитет в националните държави. Защото представителната демокрация е националната демокрация. Никой от Европейската комисия не е избиран пряко от гражданите. Дори видяхте каква подмяна направиха с избора на председател на Европейската комисия. Виждате как тя не се справя с ръководството на пандемията и управлението й изглежда направо гротескно“, допълни евродепудатът.

Според народния представител от ВМРО Мария Цветкова нелегалните емигранти са заплаха и за традиционното европейско семейство.

"Идвайки тук, в Европа, те споделят мирогледа, че мъжът може да има много жени. В същото време те не искат да се интегрират и не искат да спазват нормите на европейското семейство. Има много случаи, при които нелегални емигранти живеят без брак с много жени. Има и много сигнали за насилие над жени. Но ето тук стигаме до лицемерието на всички онези либерални кръгове, които бранят Истанбулската конвенция под претекст, че тя защитава жените от насилие. И в същото време те са сред първите и най-крещящите, които защитават статута на бежанците и нелегалните емигранти. Ето срещу това трябва да се изправи Европа. А пътят е много строго пазене на границите и мерки за репатриране, за да бъдат по-сигурни жените и мъжете в Европа“, завърши Мария Цветкова.

Ангел Джамбазки също говори по темата за Истанбулската конвенция.

„Всички разбраха, че тук не става дума за защитата на правата на дамите и защитата от домашно насилие. А за нещо съвсем друго и прозаично – за легализации, които не са добре приети в нашите общества. Като еднополови бракове. Като това полът да бъде социален и кой, както си го избере – днес си избира един пол и ще бъде от него. За това в предстоящите обсъждания, които трябва да променят договорите на Европейския съюз, ние трябва да бъдем много по-гласовите, защото в момента сме малцинство. Голяма част от представителите в Европейския парламент не представляват мнението на болшинството европейски граждани, но се опитват да стигматизират Централна и Източна Европа. Прави се опит правителствата в България, Унгария, Полша, Румъния, които отбраняват националните си интереси, да бъдат наказвани, заплашвани и стигматизирани. Голямата битка предстои. Те ще опитват да ни запушват устата по всякакъв начин“, каза заместник-председателят на ВМРО.

В събитието участватваха още евродепутатите - проф. Ришард Легутко (Полша), съпредседател на групата на ЕКР, Зджислав Краснодембски (Полша), Никола Прокачини (Италия), Херман Терч (Испания), Чарли Ваймерс (Швеция) и Ружа Томашич (Хърватия).

Проведе се и дискусия с млади консерватори, модерирана от официалния представител на Групата на ЕКР за България Кристиян Шкварек. Множество граждани получиха отговори на своите въпроси, зададени онлайн.