• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Социолог: Радев е прекалено самонадеян, ако обявява решението си за втори мандат без споразумение с БСП
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Той няма да може да прескочи балотажа, ако нито една от системните партии не застане зад него, убеден е Васил Тончев

  Румен Радев е прекалено самонадеян, ако обявява решението си за втори мандат без споразумение с БСП. Това коментира за Агенция „Фокус“ социологът Васил Тончев във връзка с отчета на държавния глава по повод 4 години от встъпването му в длъжност.

  „Изненадващо беше решението на президента да съобщи на отчета си, че ще се кандидатира за втори мандат. Дори звучи нелепо, тъй като не личи, че се е споразумял с ръководството на БСП. А да направи този ход, без да има такова споразумение и някак си да мине през главата на ръководството на БСП, е абсурдно. Това означава, че ще си разминат позициите и евентуално той би трябвало да не разчита на тяхната подкрепа“, коментира Тончев. По думите му това ще доведе до опасност той дори да се яви, да не може да прескочи балотажа, ако нито една от системните партии не застане зад него.

  „Смятам, че ако се е споразумял предварително с БСП, може би ще получи подкрепа от тях. Но ако не го е направил и по този начин им извива ръцете, като ги поставя пред свършено положение, тогава мисля, че те са в много неудобна ситуация. Някак си някой отвън предварително да им налага техния кандидат, при положение, че те имат устав и правила, по които да минат, за да номинират своя кандидат и да вземат решението си. Прекалено е самонадеян, ако няма споразумение с БСП“, допълни още Тончев.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg