• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Желязков: Радев иска да събере подкрепата на извънпарламентарните сили
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Чухме отчета, както и заявка за участие в президентските избори. Не мисля, че някой се е съмнявал, че Радев няма да направи заявка за втори мандат. Това заяви пред bTV транспортният министър Росен Желязков.

  „Радев иска да събере около себе си подкрепата на извънпарламентарните сили и по някакъв начин да обезсърчи БСП в нейната уникалност за подкрепа. Добре е, че Радев направи тази заявка, като ясно се позиционира като противник на кабинета и ГЕРБ“, коментира Желязков.

  „Малко като гадателка с карти Таро, малко вуду ми беше това политическо говорене. По-черни краски не съм чувал никога, все едно живеем в различни държави“, коментира тона на Радев той.

  Според Желязков големият дебат, който не се състоя по отношение на промените в Конституцията, е за бъдещото политическо развитие на системата на държавно устройство, включително за институциите – парламент, президент, служебен кабинет. И една от важните теми е дали трябва да има служебен кабинет без президент, защото много държавни глави се възползват от това да управляват през служебния кабинет, когато няма работещ парламент, посочи Желязков.

  Той коментира и предстоящите парламентарни избори. „Част от говоренето е, че ще има фалшификации на вота. Правителството няма пряко участие в изборите, освен да ги обезпечи финансово и материално“, каза той.

  На въпрос възможно ли е да видим Борисов и Радев в битка за президентското кресло есента, той каза: Не мисля, че това би била темата. В момента лидерът на ГЕРБ има ангажимента да отведе партията до победа на тези избори. Важно е държавата да има силен и стабилен кабинет, със или без ГЕРБ.

  В ковид кризата транспортът показа, че е витален. Има затруднение в авиацията и автобусния транспорт, но мерките, които се предприемат от държавата, ще помогне на бранша да оцелее, каза още Желязков.

  За първи път от 1986 г. държавата купува нови локомотиви. Това е началото на новото обновление на БДЖ. Предстои закупуването на нови мотриси 30 до 40, каза още той. И подчерта, че БДЖ не работи на загуба.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg