• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Предлагат работещите в туризма да бъдат ваксинирани приоритетно
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Предложихме с писмо до здравния министър и Националния ваксинационен щаб работещите в туризма да бъдат ваксинирани приоритетно. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в сутрешния блок на Нова тв. В постоянен диалог сме с колегите от правителството в търсене на баланса между това бизнесът да работи и да бъде защитено здравето на хората, което стои винаги на първо място. Принципно бизнесът спазва мерките, сочат внезапните ми проверки, посочи тя.

  Очаква до лятото да бъдат осигурени 2 млн. ваксини срещу вируса за България, и изрази надежда работещите в туризма да бъдат включени в третата фаза от ваксинирането. Такава практика вече има в Гърция, подчерта тя и коментира, че PCR тестовете са гаранция в България да влизат граждани с отрицателни проби, което дава сигурност, каза още Николова.

  Няма единно решение на държавите и по казуса дали през летния сезон в страната да влизат само ваксинирани туристи, съобщи вицепремиерът. Тя акцентира отново, че контролът върху противоепидемичните мерки трябва да бъде засилен, защото нарушаването им слага петно на България.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg