• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Студенти от ВСУ „Черноризец Храбър“ създадоха “Клуб на криминалиста”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  При огромен интерес премина първият от серията курсове, организирани от Юридическия факултет на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър”. Над 160 участници се включиха в курса “Профилиране на неизвестни извършители на престъпления”, воден от проф. д.ю.н. Йонко Кунчев – декан на факултета и ръководител на магистърската програма „Съдебни експертизи“ в университета. Проф. Кунчев е и автор на монографията “Курс по криминалистика”, която вече излезе в два тома, а предстои публикуването на още два.

  В обучението активно участваха представители на различни сфери на обществения живот – психолози, юристи, педагози, експерти по сигурността, представители на държавни и общински структури и студенти от различни специалности на ВСУ “Черноризец Храбър”, както и възпитаници на други университети. Те се запознаха с реални примери от миналото, свързани с разкриването на извършители на престъпления. Получиха и задача да създадат сами профил на неизвестен извършител на убийство по предоставени улики, като в последствие имаха възможност да сравнят своите предположения с анализа на ФБР.

  Всички млади профайлъри, вдъхновени от наученото, се обединиха около идеята да продължат да общуват помежду си, като създадоха Клуб на криминалиста – за изследване и профилиране на неизвестни извършители на престъпления. Общността, създадена в университета, вече обмисля общи проекти, свързани с анализ на проблемите в семейството, като мотив за извършване на престъпление, детската престъпност, насилието над жени и деца и др.

  Автор на логотипа на Клуба на криминалиста е Алекс Маринов, студент в IV курс на специалност “Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред” на ВСУ “Черноризец Храбър”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg