• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  ИУ – Варна е приет за член на престижна международна университетска мрежа
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Той е първият български университет, получил покана за членство в Dukenet

  Икономически университет – Варна е първият български университет, който получава покана за членство в престижната международна университетска мрежа Dukenet. Мрежата е създадена през 1996 година и към момента включва държавни и частни университети от над 15 държави в Европа. Мисията на Dukenet е да развива изследователско и образователно партньорство в областта на бизнеса, което се основава на иновативен подход, висок професионализъм и активна комуникация между партньорите.

  Университетите от Dukenet работят съвместно по над 50 проекта, а над 2 000 студенти от целия свят са преминали през съвместните образователни програми, предлагани в партньорската мрежа.

  Получената поканата за членство е атестат за успешното развитие на Икономически университет – Варна в международен план и завоюването на позиции като надежден партньор в изследователската и образователната дейност.

  В рамките на Dukenet ИУ – Варна ще получи възможност за активно участие в интензивни програми за обучение на студенти, включване в съвместни образователни програми от бакалавърска и магистърска степен, развиване на нови стратегически партньорства, участие в изследователски проекти и интензифициране на образователната мобилност за студенти и персонал.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg