• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  12 области в страната са в червената зона, вероятно започва трета вълна на коронавируса
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  През последните седмици се наблюдава трайна тенденция за покачване на новите случаи, към момента дневната заболеваемост у нас е 143 на 100 000 души.При достигане на 200 на 100 000 новозаболели веднага ще последва промяна на мерките. Това съобщи на редовния брифинг за разпространението на коронавируса в страната проф. д-р Костадин Ангелов. Министърът отбеляза,  че благодарение на мерките, които действат в страната и са с най-нисък индекс на строгост, успяваме да запазим устойчиви места по заболяемост и в Европа.

  Всички ние като екип, които стоим пред вас, плащаме изключително висока цена, но единствено по този начин можем да извоюваме победа над този вирус, заяви министър Ангелов. Той подчерта, че в момента се намираме в световна криза, съобщи той . По думите му,  вероятно това, което се случва в Европа и България, е начало на трета вълна на разпространение.

  Главният държавен здравен инспектор доц.  д-р Ангел Кунчев съобщи, че в страната 12 области вече са в „червена зона“ по брой зареазени с COVID-19, други 12 са в „оранжевата зона“, и само 4 са в „жълта зона“ – Видин, Добрич, Разград, Търговище. Доц. Кунчев каза, че темпът на нарастване все още не е много голям, но е видим и се наблюдава се  както при заболеваемостта, така и при смъртността.

  По време на брифинга беше съобщено, че заетостта на леглата в лечебните заведения за неусложнени пациенти е 35 на сто, а за интензивни – 38%, като по-голям брой пациенти са настанени в болница  в областите Благоевград, Варна, Габрово, Пазарджик, Силистра, София-област, Хасково и Шумен.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg