• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Министър Вълчев:Няма данни, че връщането на учениците в клас е причина за увеличаване на ръста на новозаболелите
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Няма данни дали връщането на учениците в класните стаи е причина за увеличаване на ръста на новозаболелите, това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев по време на редовния брифинг за разпространението на коронавируса в страната. Министърът каза още,че решенията се взимат на момента спрямо ситуацията. В момента в клас са близо 650 000 деца и ученици.

  Министър Вълчев заяви, че според изследванията, колкото са по-малки децата, толкова по-малко индивидуално заразяват. Според него проблемът е класната стая като среда на взаимодействие, а не децата.

  „Поехме риск с по-големите ученици. Казахме, че образованието е приоритет и ценност и си заслужава да поемем този риск. Ако ситуацията се влоши, ще се откажем от графика, той не е самоцел. Целта ни е максимум присъствено обучение”, подчерта министър Вълчев.

  По данни на здравното министерство, 57 учители са дали положителни проби за коронавирус при масовото тестване. Общо са направени 23 007 теста.Сред непедагогическия персонал положителните проби са 17, при направени общо 6327 теста.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg