• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ремонтират с евросредства училище във Вълчи дол
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Очаква се цялостното обновяване да приключи през юни 2023 година

  Амортизирана училищна сграда на територията на Община Вълчи дол ще бъде напълно обновена с евросредства. Проектът ще се финансира по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

  Общата стойност на инвестицията е 262 396, 28 лева. Бенефициент е Община Вълчи дол. Договорът за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ бе подписан през януари тази година.

  По проекта ще бъдат извършени строително-монтажни работи, включващи основен ремонт и реконструкция на сградата на обединеното училище. Предвижда се полагане на топлоизолация по тухлените стени, обръщане на прозорци и изолиране на бетонови стрехи. Ще бъдат изпълнени и противопожарни мерки. Топлоизолация ще бъде положена и на покрива. Предстои подмяна на дограмата и на силно амортизираните от продължителната експлоатация и атмосферните влияния водосточни тръби, улуци и водосборни казанчета. Ще бъде извършен ремонт на настилките, стените и таваните ще бъдат пребоядисани. Проектът включва още подмяна на осветителните тела и рехабилитация на отоплителната система.

  Той е стартирал на 4.01.2021 г. и ще продължи до 30.06.2023 г.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg