• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  6-месечна пробация наложиха на мъж, нарушил карантината
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  На два пъти е напуснал адреса, на който е посочил, че ще пребивава

  41-годишен мъж бе осъден за нарушаване на мерки за карантина по време на извънредно положение, свързано със смъртни случаи – престъпление по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс. По силата на постигнато между страните и одобрено от Районен съд – Варна споразумение, на подсъдимия бе наложено наказание „пробация“. В продължение на 6 месеца той подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност два пъти седмично, както и на задължителни периодични срещи с пробационен служител, също за срок от половин година.

  След пристигане с полет до летище София, на основание издадено предписание от 23.05.2020 г. на Регионална здравна инспекция – София, подсъдимият бил поставен под задължителна 14-дневна карантина във връзка с разрастващата се пандемия от COVID-19. Той посочил адрес в град Аксаково, където трябвало да изпълнява карантината и да не напуска жилището, но на две отделни дати – 28 май и 3 юни същата година, в условия на продължавано престъпление, нарушил противоепидемичната мярка и напуснал адреса.

  41-годишният мъж признава вината си и е съгласен с параметрите на наложеното със споразумението наказание. Съдебният акт е окончателен.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg