• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  44 души са излекувани от коронавирус в УМБАЛ „Света Марина” за седмица
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Преминали пациенти през Covid структурите за периода са 136

  За периода 08-14 февруари през спешните центрове на инфекциозните клиники и спешните центрове в УМБАЛ „Света Марина” са преминали 399 пациенти, от тях с потвърден и възможен и вероятен КОВИД – 83. Преминали пациенти през Covid структурите за периода са 136, от които през интензивни отделения – 30. Излекувани през изминалата седмица са 44, а починали – 11. Успоредно с лечението на тези пациенти, болницата оказва спешна и планова медицинска помощ на всички нуждаещи се със заболявания по профилите на останалите клинични структури.

  В УМБАЛ „Света Марина”, със Заповед на Изпълнителния директор, към момента са разкрити 156 легла за пациенти с доказан КОВИД или съмнителни такива, от които 37 за интензивно лечение на пациенти с КОВИД.

  УМБАЛ „Света Марина” – Варна е осигурена с всички видове дезинфектиращи препарати и предпазни средства. Разполага и с необходимите количества медикаменти и консумативи.
  Ръководството на болницата ежеседмично ще уведомява населението на Варна и областта за реалната ситуация в лечебното заведение.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg