• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Осъдиха 20-годишен, причинил в катастрофа телесна повреда на младеж
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Провинилият се получава условна присъда и е лишен от право да управлява МПС за срок от 1 година и 6 месеца

  20-годишен студент беше признат за виновен в това, че на 6 ноември 2019 г., при управление на лек автомобил „Ауди“, нарушил правилата за движение по пътищата, като с несъобразена скорост и след употреба на алкохол, катастрофирал и по непредпазливост причинил телесна повреда на пътуващ с него младеж.

  Пътнотранспортното произшествие става през нощта на тази дата по бул. „Осми приморски полк“. Подсъдимият шофирал с над допустимата за населено място скорост и с концентрация на алкохол в кръвта от 1,97 промила, в резултат на което загубил контрол над автомобила и се блъснал в стълб. В резултат на непредпазливото пътно транспортно произшествие, освен самия водач, пострадал и неговият спътник, който получил множество фрактури и затруднения в движенията на крайниците.

  Производството по делото приключи с внесено от прокуратурата, постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, с което на 20-годишния водач бе наложено наказание от пет месеца лишаване от свобода. Изпълнението на наложеното наказание се отлага с изпитателен срок от 3 години. Той бе лишен от право да управлява МПС за срок от 1 година и 6 месеца. Направените по делото разноски също са в тежест на подсъдимия.

  Пострадалият от деянието се уведомява за одобреното споразумение и възможността да предяви по съдебен ред граждански иск за неимуществени вреди. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg