• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  БСП русофили жалят за сменен от Путин посланик
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Във връзка с предстоящото приключване на мандата си Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров се срещна с президента Румен Радев и министър-председателя Бойко Борисов. По време на разговорите са били обсъдени актуални въпроси от двустранния дневен ред, съобщи на официалната си страница във Фейсбук руското посолство в София.

  Под съобщението БСП русофили жалят за сменения посланик, чието място скоро ще бъде заето от Елеонора Мутрофанова, която е близка до Путин и има впечатляваща кариера и опит.

  #BG Във връзка с предстоящото приключване на мандата си Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров се срещна с…

  Публикувахте от Посольство России в Болгарии в Вторник, 16 февруари 2021 г.

  В същото време водачът на листата на БСП в Хасково Велизар Енчев се ядоса, че Борисов не е костюмиран на срещата си с Макаров. В профила си във Фейсбук Енчев се зачуди по „кой дипломатически протокол премиер ще приеме в прощална визита заминаващ си от страната посланик, небрежно облечен с… пуловер?“. Енчев се усъмни, че министър-председателят е неглиже, за да демонстрира „приятелство с точно този посланик“.

  Припомняме, че мандатът на Макаров бе прекратен от Москва непосредствено и вероятно по повод многобройните случаи на разкриване на руски шпиони в посолството на страната у нас. Появиха се слухове, че Макаров е изтеглен от България, защото се е провалил и е допуснал множеството шпионски разкрития и скандали.

  По кой дипломатически протокол премиер ще приеме в прощална визита заминаващ си от страната посланик, небрежно облечен…

  Публикувахте от Велизар Енчев в Вторник, 16 февруари 2021 г.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg