• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Тестват върху бременни ваксината на „Пфайзер/Бионтех“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  “Пфайзер” и “Бионтех” започнаха международно проучване с 4000 доброволки за оценка на безопасността и ефективността на ваксината им срещу коронавирус при здрави бременни жени, предаде Ройтерс,цитирана от NOVA, позовавайки се на двете компании.

  Бъдещите майки са изложени на по-висок риск от развитие на тежка форма на заболяването и много служители в областта на общественото здравеопазване препоръчват някои жени, които упражняват високорискови професии, да бъдат ваксинирани, дори без доказателство, че е безопасно за тях.

  Д-р Уилям Грубер, старши вицепрезидент на “Пфайзер” за клинични изследвания и разработки на ваксини, казва в интервю, че компанията може да има резултати до последното тримесечие на годината.
  Грубер отбелязва, че според досегашните данни при бременните жени с COVID-19 се отчитат по-високи нива на тежки форми на заболяването. При тях се наблюдават също и по-чести усложнения, свързани с бременността, като преждевременно раждане, в сравнение с бременни жени, които не са заразени с коронавируса.

  Миналата седмица Националните здравни институти на САЩ призоваха за по-широко включване на бременни и кърмещи жени в изследванията на ваксината срещу коронавирус.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg