• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Московският съд потвърди ефективната присъда на Навални
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Московският градски съд призна за законно решението на първоинстанционния съд да замени условната присъда на Алексей Навални с ефективна. Магистратите приспадат времето, прекарано под домашен арест от руския опозиционер.

  В началото на месеца Навални получи 2 години и 8 месеца затвор, защото според магистратите нарушил многократно изпитателния срок на условната си присъда от 2014 година.

  Навални беше арестуван на летище Шереметиево при пристигането си в Москва в средата на януари. Най-големият критик на Путин в Русия оцеля при отравяне с вещество от типа на „Новичок“, както съобщиха германските власти.

  Старото дело, по което Навални получи ефективна присъда, е заведено през 2012 г. по сигнал от руския клон на френската козметична марка „Ив Роше“. Оттам твърдят, че са били подлъгани от двамата братя Навални – Алексей и Олег, да сменят своята партньорска фирма за транспорт и доставки. Новият контрагент е бил фирма на братя Навални, а цените ѝ са се оказали по-високи. Човекът, подал сигнала, не е бил призоваван от съда, а всички останали свидетели на прокуратурата опровергали твърдението за щетите на фирмата.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg