• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Зелен коридор за ваксинация срещу COVID- 19 в ДКЦ I “Света Клементина” днес
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Очаква се от следващия уикенд във Варна да бъдат разкрити повече кабинети, в които да действат т.нар. “зелени коридори”, съобщи директорът на РЗИ д-р Дочка Михайлова

  В цялата страна в ход е имунизация срещу COVID- 19 на всички желаещи.

  Всички, извън определените фази за ваксиниране, могат да го направят в т.нар. “зелени коридори”, които за момента са само през почивните дни. Обсъждат се и такива през седмицата, но за момента няма категорично решение. Очаква се решение за това да бъде взето в началото на следващата седмица. Най-вероятно това ще стане още в понеделник.

  За поставянето на ваксини във Варна и Добрич днес трябва да се запишете на телефоните в Регионалните здравни инспекции (РЗИ), съобщава Радио Варна.

  Записванията във Варна стават на телефон 088 77 13 944, но гражданите могат да отидат и на място. Имунизационият кабинет на РЗИ във Варна ще работи от 10 до 14 ч., но ако има голям брой желаещи, кабинетът ще работи до 17 ч.

  Във Варна понастоящем се поставя ваксината на Astra Zeneca. Очаква се до края на месеца да се доставят нови количества от препарата на Pfizer/Biontech.

  През вчерашния ден зелен коридор е действал и във Военна болница. Около 50 души са получили ваксината на Pfizer/Biontech в кабинета, който е отворен там. Ваксините обаче са свършили. Ако днес бъдат получени нови дози, желаещите ще могат да се имунизират без предварително записване.

  Днес зелен коридор за ваксинация ще има и в ДКЦ I “Света Клементина” (бившата градска болница). Там имунизацията ще се извърши с ваксината на Pfizer, а записването е във Facebook страницата на поликлиниката.

  Иначе, всеки записан/желаещ за имунизация трябва да носи личната си карта. На място се попълва декларация за информирано съгласие, а след поставянето на дозата се издава картонче с датата за поставянето на втората доза.

  Очаква се от следващия уикенд във Варна да бъдат разкрити повече кабинети, в които да действат т.нар. “зелени коридори”, съобщи директорът на РЗИ д-р Дочка Михайлова.

  Нито един желаещ да се ваксинира няма да бъде върнат. Единствено може да се наложи гражданите да изчакат, ако искат да си сложат от ваксината на Pfizer. В такъв случай те трябва да се запишат в списък, а когато има налични дози от нея, те ще бъдат уведомявани.

  ВДобрич започва от днес ваксинирането в РЗИ, след предварително записване на телефон 058 588 614 в имунизационния кабинет на РЗИ.

  На 3 март най-вероятно ще започне да работи и националната електронна система за записване на желаещи, а хората ще могат през 10-минутен интервал да посочват в кой център желаят да се ваксинират.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg