• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Опашки от желаещи да се ваксинират се извиха във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Varnautre.bg

  Опашка от желаещи да се ваксинират се изви пред кабинетите за ваксинация в РЗИ-Варна, видя репортер на Varnautre.bg. Граждани от всякави възрастови групи чакаха още в началото на работното време.

  За да създадат по-добра организация, чакащите дори са направили списък, в който към 10 сутринта вече се бяха записали над 100 души.

  Пред Varnautre.bg граждани споделиха, че са идва и вчера, но напливът от хора е бил голям и са се отказали да чакат. Телефоните, посочени в страницата на РЗИ-Варна дават непрекъснато заето, споделиха също граждани.

  Повечето от желаещите да се ваксинират споделиха, че го правят, тъй като се страхуват от заразяване. Имаше и такива, които си поставят ваксината, тъй като международната компания, в която работят има изискване служителите й да са имунизирани.

  Пред ДКЦ 5 “ Света Екатерина “ към 10:30 часа нямаше наплив от желаещи да се ваксинират, на опашка чакаха около десетина души и процесът течеше бързо и гладко.

  Организацията по ваксинирането е следната: попълва се декларация за съгласие, проверятват се данните от личната карта на пациента, след което се пристъпва към самото поставяне на ваксината. След приключване на процедурата се дава талон, на който е записана датата за поставяне на втората доза ваксина, което за ваксината на Астра Зенека е от 6 до 8 седмици след поставяне на първата доза.

   

  Сертификат за направената имунизация ще бъде достъпен след пускане на Електронния регистър, който се очаква да стартира в началото на м.март.

  В момента всички имунизационни кабинети в града поставят само ваксината на Astra Zeneka. Поставянето на ваксина в абсолюнтно безплатно за българските граждани, включително за тези, които по една или друга причина не са здравноосигурени.

  Днес във Варна допълнително ще работят имунизационни кабинети към следните лечебни заведения: ДКЦ1 “Света Клементина”, ДКЦ5 “Света Екатерина” и МБАЛ Варна – ВМА (военна болница), с работно време от 09:00 ч., сочи справка в сайта на РЗИ-Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg