• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  55 тенисисти от 9 града премериха сили в КОМФОРТ Оупън
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Награди получиха заелите първите осем места в крайното класиране

  55 тенисисти от 9 града се включиха в първото издание на турнира по тенис на маса КОМФОРТ Оупън. Състезанието се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна, а организатор на проявата е СКТМ “Комфорт”.

  Според регламента право на участие в открития турнир имаха всички, които не са картотекирани състезатели във ВИСША ЛИГА – мъже и жени.

  Първото място в състезанието спечели Атанас Китов от Варна. В четвъртфиналите той се наложи над младия талант на СКТМ “Комфорт” Мирослав Шмидт с 3:2. В полуфинала отстрани Станислав Въляров от Бургас отново след 3:2, а на финала достигна до крайния успех в турнира след 3:1 срещу Александър Димитров от Варна, който е състезател на СКТМ “Комфорт”. В мача за трето-четвърто място Апостол Георгиев от Варна отстъпи на Станислав Въляров с 1:3.

  Ето и пълното класиране до осмо място:

  1. Атанас Китов от Варна
  2.Александър Димитров от Варна
  3.Станислав Въляров от Бургас
  4.Апостол Георгиев от Варна
  5/8 място :
  Мирослав Шмидт от Варна
  Мартин Кънчев от Шумен
  Йордан Караколев от Бургас
  Иван Узунов от Русе

  Следващото издание на турнира ще се проведе на 14.03.2021 г., съобщават организаторите от СКТМ “Комфорт”.

  “Турнирът надмина очакванията ми, първоначално предполагах, че ще се запишат около 30 участника , но с наградите , които осигурихме благодарение на нашите партньори, успяхме да привлечем още по-голям интерес. Скоро ще стартираме нов мащабен проект, който ще бъде продължение, но ще го обявим в публичното пространство до края на месец Февруари”, съобщи за Varnautre.bg главният организатор на турнира Стоян Поппетров.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg