• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Канада въвежда изискване за допълнителни тестове за Covid-19 от днес
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  От  днес, 22.02.2021 г. пътуващите до Канада, освен представянето на задължителен отрицателен тест преди полета, ще подлежат на допълнителни задължителни молекулярни тестове, който ще се правят преди напускане на летището, на което са кацнали, и към края на 14-дневната карантина, съобщават от пресцентъра на МВнР.

  Пътниците ще изчакват излизането на резултата от теста 3 дни в хотел, посочен от канадските власти (за който ще е необходима предварителна резервация), преди да изкарат остатъка от 14-дневната задължителна карантина в избрано от тях място (подадено чрез апликацията ArriveCAN преди качване на полета – Вижте тук.

  Лицата ще могат да започнат предварителната резервация за специално определените за целта хотели от 18.02.2021 г. Хотелите ще бъдат разположени около четирите международни летища, които могат да приемат международни полети – Торонто, Монреал, Ванкувър и Калгари. Цените на хотелите ще бъдат различни, като ще включват престой, хотелски такси, храна и пътни разходи.

  Детайли относно хотелите и резервациите се публикуват непрекъснато, като към момента нашите сънародници могат да получат актуална информация на  този адрес.. За повече подробности МВнР  препоръчва  пътуващите редовно да следят за актуална информация
  канадския правителствен сайт.

  Припомняме на нашите сънародници, че от 07.01.2021 г. задължително се изисква за всички лица, влизащи по въздух в Канада, и навършили 5-годишна възраст, представянето на отрицателен COVID-19 тест: PCR или LAMP. Антигенни тестове не се приемат. Тестът трябва да е направен не-повече от 72 часа преди полета, като той се представя на авиопревозвача.

  Тестът не отменя задължителната 14-дневната карантина, се уточнява в съобщението.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg