• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Приемат документи за безплатна “Асистентска подкрепа” във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Новата социална услуга ще помогне на 728 нуждаещи се лица

  Започна приемът на документи за кандидатстване на потребители и асистенти за социалната услуга „Асистентска подкрепа“, която се предоставя от началото на тази година от Община Варна. Тя е насочена към 728 нуждаещи се лица от Варна, като за целта ще бъдат назначени до 240 души на длъжност асистент.

  Услугата се извършва в дома на потребителите и за тази година е безплатна за тях, каза за радио Варна Луиза Каспарян, началник отдел „Социални дейности и жилищна политика“ в общината.

  Право да кандидатстват имат лица в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, които нямат определена по съответния ред степен на намалена работоспособност. Услугата е още и за деца и възрастни хора с трайни увреждания с определена чужда помощ, които не ползват асистентска подкрепа, помощ за осигуряване на асистентска подкрепа или за които не се получава помощ за грижа в домашна среда по реда на друг закон.

  Потребителите подават документи в Информационния център на община Варна, за деца може да се направи заявка по телефона или чрез имейл.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg