• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Условна присъда и глоба за 46-годишен, обвинен за две престъпления
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Мъжът държал без разрешително на патрони за огнестрелно оръжие и предоставял систематически помещения в масажни салони на общо 6 различни жени за блудствени действия

  46-годишен мъж беше осъден по две повдигнати му обвинения – за държане без разрешително на патрони за огнестрелно оръжие (престъпление по чл.339, ал.1 от НК) и затова, че предоставял систематически помещения в масажни салони на общо 6 различни жени за блудствени действия (престъпление по чл. чл.155, ал.2, вр. чл.26 от НК).

  Незаконното държане на боеприпаси е установено на 8 януари миналата година, когато в поземлен имот на подсъдимия във варненска местност са намерени 118 броя патрони, без той да има надлежно разрешително за тях. Самото систематическо предоставяне на масажни салони, в друг варненски район, на различни лица за блудствени действия е извършено при продължавано престъпление – от неустановена дата през м. октомври 2018 г. до м. декември 2019 г.

  Делото бе внесено за разглеждане в Районен съд – Варна с постигнато споразумение между страните за вида и размера на наказанието, което съдебният състав одобри. Съгласно параметрите на споразумението, подсъдимият следва да изтърпи най-тежкото общо наказание от определените за всяко от престъпленията, а именно – 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. Към него бе присъединено и наказание глоба в размер на 1000 лева.

  Съдебният акт е окончателен.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg