• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Скандално: Кметицата на „Красно село“ платила на себе и на 4 свои служители над 41 000 лева от парите за възрастни с Covid-19
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  41 526 лева – това е сумата, платена като възнаграждения на 5 души, между които и кметицата на район „Красно село“от ДБ Росина Станиславова, по проекта „Патронажна грижа“, който е за възрастни с COVID-19. Това каза самата тя тази сутрин в ефира на БНТ по време на спор с председателя на ресорната финансова комисия в Софийския общински съвет Георги Георгиев.

  Скандалът се разгоря по време на вчерашното заседание на СОС.

  Според Станиславова се прави опит за скандал чрез манипулация. По думите ѝ председателят на финансовата комисия е предоставил документи с невярно съдържание. Тя твърди, че разходваните средства се контролират от наблюдаващия орган. Георги Георгиев от своя страна обясни, че е получил жалба от гражданин, която е изпратена до кмета на района.

  „Имам право да питам как се разходват общинските пари. При 4 писма аз не получавам отговор“, заяви Георгиев.

  Кметицата на „Красно село“ поясни, че парите не били общински, а европейски

  „Аз съм ръководител на европейски проект и като такъв имам заложени пари за управление и моят управленски екип е от 5 човека. Когато няма капацитет изграден в администрацията за ръководенето на такива проекти, няма друга логика освен кметът да ръководи проекта”, каза Станиславова.

  Заплатата й като кмет е 2400 лв., а е получила 7600 лв. като ръководител на проекта. Районната кметица допълни, че е предоставила информация след искане на Йорданка Фандъкова.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg